Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Terhességi tesztek

A megfelelő és megfelelően elvégzett terhességi teszt segítségével, akár pillanatok alatt felderítheti, hogy esetében fennáll-e a terhesség. 
A tesztek képesek még a fizikai tünetek jelentkezése előtt kimutatni a terhességet. Ennek jelentősége nem elhanyagolható, hiszen sok esetben az életmódváltásra már a terhesség kezdeti szakaszában szükség lehet.

Valamennyi vizelet-alapú terhességi teszt a HCG hormon szintjének kimutatásával működik. A hormon a beágyazódás kezdetétől termelődik a női szervezetben. Minél inkább közeledik a következő menstruáció, annál pontosabb eredményt mutatnak a tesztek, a várt menstruáció után 3 nappal pedig már akár 100% pontossággal képesek kimutatni a terhesség meglétét. 

Mivel a vizeletben a terhességet jelző HCG hormon reggel van jelen a legkoncentráltabban, így a tesztek elvégzését érdemes a reggeli, első vizelethez időzíteni. 

A terhességi tesztek fajtái kiszerelés alapján
Termékeink között találhat tesztcsíkokat, vizeletsugaras- és kazettás teszteket egyaránt. 
A tesztcsíkokat a terhesség megállapításához tiszta edénybe felfogott vizeletbe kell mártani. A vizeletsugaras tesztet közvetlenül a vizeletsugár alá kell tartani, a kazettás tesztre pedig pipetta segítségével kell a vizeletet rácsepegtetni. 
Sokan megőrzik a terhességi tesztet, a babavárás első emlékeként. Erre a célra a kazettás, vagy a vizeletsugaras teszteket érdemes választani. Ha azonban csak egyszerűen a tesztelés a cél, a tesztcsík nyújtja a legolcsóbb tesztelési alternatívát. 

A ma kapható, így a webáruházunkban megtalálható terhességi tesztek is rendkívül pontos mérést tesznek lehetővé. Ennek köszönhetően csaknem 100%-os pontossággal képesek kimutatni a várandósságot. Használatukhoz semmiféle technikai, vagy egészségügyi tudásra nincs szükség, a mintavételt követően a tesztcsíkról néhány percen belül egyértelműen leolvasható az eredmény. 

Ha a teszt pozitív eredményt mutat, a terhesség szinte garantáltan fennáll. Ha a teszt negatív eredményt mutat, ám a menstruáció a következő 1 hétben sem jelentkezik, érdemes megismételni a tesztet.