Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az erekció fenntartása - így lehet hosszabb a szex

Az erekció fenntartása - így lehet hosszabb a szex

Az erekció megfelelő ideig való fenntartása sok férfi, sok pár életében okoz gondot. A merevedési zavar hosszú távon nem csak a kapcsolat végét jelentheti, hanem a férfi önbecsülésének romlását is, a nőt pedig a kielégületlenség csalódottá teszi az ágyban, az ő önértékelése is csökkenhet, hiszen érezheti azt, hogy nem elég kívánatos, esetleg nem nyújt elég jó teljesítményt az ágyban.

Az erekció fenntartásának nehézségeit okozhatják szervi vagy lelki okok. A szervi vagy fizikai okok mögött betegségek lehetnek: érrendszeri problémák, cukorbetegség, idegrendszeri problémák vagy egyéb egészségügyi okok. Ezeket a szervi okokat orvos segítségével könnyedén tudod kezelni, ha a fizikai okokra fény derül, egy teljesebb, egészségesebb életet tudsz élni, a szexuális életed pedig újra kielégítő lesz.

A lelki okokra remek megoldás egy pszichológus felkeresése vagy a pároddal való őszinte beszélgetés, ami sokat oldhat a problémádon, hiszen az erekció fenntartása múlhat akár egy stresszesebb napon, egy frusztrálóbb életszakaszon.

Amíg az esetleges szervi vagy lelki ok kiderül, addig is adunk pár trükköt az erekció hosszabb fenntartásához.

Az erekció fenntartása - trükkök és tippek

erekció fenntartása

  • Természetes vágykeltő szerek

Vannak ételek, amik vágykeltő szerként régóta használnak. Ezek az illatuknak és az ízüknek köszönthetik hatásukat, de az általuk a szervezetbe került tápanyagok, amik segítségével kifejtik jótékony hatásukat. Ilyenek például a vanília, aminek illata rendkívül csábító, az avokádó, a chili, ami vérbőséget okoz (Bár ezzel érdemes csínján bánni, nehogy hasfájás legyen a vége…) a ginzeng, és a gyömbér, ami serkenti a vérkeringést, vagy a csokoládé és a datolya. Ezeket az ételeket természetes afrodiziákumnak tartjuk, a hagyomány szerint vágykeltő hatásuk van, érdemes lehet kipróbálni ezeket egy romantikus éjszaka előtt.

  • „Varázslatos” fogás

A péniszen van egy pont, aminek a segítségével képes leszel késleltetni az orgazmust. Ez a pont a pénisz hátsó oldalán van, a makk és a pénisztörzs találkozásánál. Amikor úgy érzed, hogy közeleg a csúcspont, az orgazmus, a mutató és a hüvelykujjad segítségével, egy gyűrűt alkotva szorítsd meg egy picit ezt a területet. Fontos, hogy a mozdulat óvatos legyen, de határozott. Így az aktus ugyan egy pillanatra megszakad, de ezzel tudod késleltetni az orgazmust.

  • Előjáték

Egy férfi szemszögéből ugyan unalmasabbnak tűnő, hosszabb előjáték a hölgyeket közelebb hozhatja az orgazmushoz, így ha gyorsabb is az aktus, mindkét fél elégedett lesz az eredménnyel.

  • Potencianövelők használata

Potencianövelőkből nagyon széles a kínálat. Választhatsz az alkalmi, és a kúraszerű potencianövelők közül. Az alkalmi potencianövelők használata rendkívül egyszerű, az együttlét előtt 20-30 perccel kell be szedni őket.

Ezek a tabletták gyógynövényeket tartalmaznak, nem veszélyesek az egészségre, összetevőik között található a maca gyökér por, ami segít a teljesítmény fokozásában, javítja az általános közérzetet, a fűrész pálma, ami segíti a spermium termelés növelését, illetve a húgyúti problémákra is megoldás lehet. Összetevő között van még a ginzeng, ami energizáló hatással bír, illetve a fokhagyma, ami szabályozza a vérnyomást, és értágító hatása van.

A potencianövelők kínálatában találhatsz krémeket, spray-ket, teákat, amiknek használata roppant egyszerű, így könnyű lesz az erekció fenntartása.

  • Késleltető, vagy vastagabb óvszer

Ezek az óvszerek speciális síkosítóval vannak ellátva, így késleltetik az ejakulációt. Léteznek kifejezetten vastagabb óvszerek, ezek segítségével kevésbé lesz érzékeny a pénisz, így sikeres lesz az erekció fenntartása hosszabb ideig.

Fontos tehát, hogy erekciós probléma esetén forduljunk elsősorban orvosunkhoz, illetve partnerükkel beszélgessünk, ha úgy érezzük, hogy ilyen téren problémánk akad.