Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heti ötletek tippek a szexuális élet felfrissítésére. 7.rész: Hogyan legyen egészséges szexuális életünk 40 fölött?

Heti ötletek tippek a szexuális élet felfrissítésére. 7.rész:  Hogyan legyen egészséges szexuális életünk 40 fölött?

Sok embernél 40 fölött érnek el a csúcsra. Az egzisztenciájukat kiépítették, karrierük a csúcsára ért, magabiztosságuk pedig az eget verdesi. Mondhatjuk beértek a sok évnyi küzdelmek. Az idő homokja azonban nem mindenkit kímél. Sokaknál 40 év felett a hálószoba élete drasztikusan megváltozik és nem mindig jó irányba.

Úgy gondolják, hogy a fiatalkor elmúlásával a szexuális élet is lezárult, egyre kevésbé játszik szerepet a mindennapokban az intim kapcsolat. Előfordulnak, hogy vágynánk az együttlétre, de az idő előrehaladtával felmerülő problémák akadályozzák az eredményességet. Természetes folyamat, hogy az idő előrehaladtával csökken a hormontermelés, amik hathatnak a szervek érzékenységére és többet kell tennünk ahhoz, hogy a nemi életünk újból aktív legyen.

A férfiaknál megjelenhetnek a merevedési problémák, a nőknél a változókori hormonváltozások, a testi-lelki igények. A különböző szexuális nehézségek miatt a vágy is csökken, pedig nem szabad szó nélkül eltelnie az éveknek, hiszen a harmonikus hosszan tartó kapcsolatok fenntartásához nem hiányozhat egy puzzle darab, ami az intim kapcsolatot jelképezi. Sok háztartásban nem is tudják egymásról a partnerek, hogy vannak problémák, mert nem beszélnek róluk. A férfiak szégyenként élik meg, hogy merevedésükkel gondok akadtak és ha ki is próbálnak gyógynövényes étrend-kiegészítőket a javításra nem merik bevallani. A nőknek is már elérhetők olyan vágyfokozók, amik természetes összetevőknek köszönhetően újból felvillanyozhatják az elmúlt vágyat. A szexualitás nem csupán a fiatalok kiváltsága, mi sem mutatja jobban, mint a felmérésekből levont következtetések, hogy idősebb korban is igénylik a párok a meghitt együttléteket.

De hogyan lehet 40 fölött is aktívnak maradni? Mutatunk pár tippet.

Fogadja el a változásokat a testében.
A teste határozottan nem úgy néz ki, mint korábban, de ezt fogadja el, ne zárkózzon el előle, higgye el, hogy így szeretik, ahogy van és ne nézzen vissza csak a mostra koncentráljon.

Definiálja újra mit jelent a szex szó Ön számára.
A hálószobai preferenciák megváltoznak az évek során. Beszéljenek róla. Osszák meg egymással a kívánságaikat, a simogatás, a csókolózás, az izgatás ugyan olyan szórakoztató lehet. Ne felejtsenek el változtatni, játszani, felfedezni.

A rendszeresen szedett gyógyszerek leltározása.
Nem is gondolnánk, de egyes gyógyszerek mellékhatásai kiválthatják a libidó csökkenését. Beszéljen kezelőorvosával, hogy lehet e egyszerre alkalmazni vágyfokozó gyógynövényes tablettákkal.

Ahogy idősödünk a testünkben jelentkezhetnek fájdalmak.
A hálószoba rutinját át kell értékelnünk. Fel kell fedeznünk olyan pozíciókat, amiben nem fáj a hátunk vagy a lábunk. Keressék meg a legkényelmesebb helyzetet.

Ne feledkezzünk meg a romantikáról.
Az évek múlásával ugyan úgy szüksége van párjának, hogy emlékeztesse rá, hogy miért szereti, vagy mit szeret benne és ugyan úgy vágyunk a másikra, mint az elején. A hálószobán kívül is fontos a közös romantikus együtt töltött idő. A bókok hierarchiáját se feledje: Az számít mit mond, mikor mondja és hogy hogyan mondja.

Legyenek rutinszakítók.
A hosszú távú kapcsolatban meg kell tanulni néha összekeverni a megszokott élet ritmusát. Minél újabb kihívás, program, tevékenység, annál inkább növelhetjük a kémiai dopamin növekedését.

A legfontosabb, hogy fogadjuk el magunkat, hogy változunk ez természetes folyamat. A szexből nem lehet kiöregedni, csak meg kell találni az arany középutat és változtatni a mindennapi rutinon, egy kis új kalandot belecsempészni a hétköznapokba. A romantikus ölelések, összebújások vagy egy közös együtt töltött program indíthatja el újból a melegséget, az intimitást, ami lehet, hogy egy kicsit kihunyt, de újra lehet csiszolni.