Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A potencia zavar természetes kezelése

A potencia zavar természetes kezelése
Napjainkban számtalan férfi küzd a szexuális életet és a mindennapokat befolyásoló merevedési zavar - más néven potencia zavar - jelenségével. Az elmúlt években az aktuális érintettek száma folyamatosan növekvő tendenciát mutatott. Ez a számot azonban némi odafigyeléssel és alapvető tudás elsajátításával - a teendőkről, kezelési formákról - könnyedén csökkenteni lehetne.

Az orvostudomány is felkapta a fejét erre a tényre, így nem rég óta ugyan, de már őket is foglalkoztatja a potenciazavar annak körülményei és a lehetséges kezelési módjai.


Felmerülhet a kérdés:


Mi is a potencia zavar? Milyen tünetekkel rendelkezik? Mit tehet ellene? Létezik-e a potencia zavarnak természetes kezelési formája? 


Első sorban fontos tisztázni, hogy mi is a potencia zavar.

Potencia zavarnak nevezzük azt az állapotot, amikor a férfi nem képes egy a közösüléshez szükséges erekciós állapot megteremtésére vagy annak elegendő ideig való megtartására


Hogyan jön létre a merevedés?


A férfiak legtöbbje valószínűleg tapasztalta már, hogy amikor a szexre gondolnak, meglátnak egy csinos nőt vagy csupán megcsapja őket egy kellemes és nőies illat a nemiszervük magától megmerevedik. Természetesen a fizikai stimulálásnak köszönhető merevedés is hasonlóan zajlik. Mindkét esetben a  merevedést tapasztaló férfi „izgalomba jön”. Ez egy rendkívül kusza kémiai és idegi reakció sorozat. 


A merevedési állapot évezredekkel ezelőtt is ugyan ilyen elven működött a szervezetben. Ez egy ösztönös - szaporodási ösztön okán – és úgymond automatikus folyamat. 


Először a hímvesszőben található erek hirtelen telnek meg nagy mennyiségű vérrel, mely feltölti az ott található barlangos testeket. Ez idő alatt azonban a vénák összeszűkülnek, így létrehozva az erekciós állapotot

 


A potenciazavar okai:


Fontos megérteni a különbséget a potenciazavar és az impotencia között ahhoz, hogy megérhessük a potencia zavar pontos okait.


Merevedési zavarról abban az esetben beszélünk amennyiben az érintett alany pusztán eseti jelleggel küzd a merevedési állapot megteremtésével vagy annak fenntartásával. Ezzel ellentétben az impotencia tünetei állandósulhatnak és a mindennapokban is jelentős problémákat okozhatnak, valamint a szexuális aktusokat teljes mértékben ellehetetleníthetik.

A merevedési zavar legtöbb esetben az idősebb korosztály problémája. Természetesen sajnos a fiatal korú férfiak körében is felmerülhet. A potenciazavar lehet szervi diszfunkción alapuló vagy pszichés eredetű. Az impotencia azonban általában szervi megbetegedésen alapul. A merevedési zavarok alkalmi jelleggel sem kellemesek azonban amennyiben huzamosabb ideig kell ezen problémával küzdeni, megronthatja az önmagáról alkotott képet. Elégedetlenséget okoz és a minimalizált mennyiségű sikerélmény okán, valamint a szeretkezések során az éreztetheti, hogy nem megfelelő társ partnere számára. ennek köszönhetően az önértékelése és esetlegesen a párjával folytatott viszony is megromolhat. A csalódottság nagy súlyt képes ránk helyezni kifejezetten akkor, ha saját magában csalódik az ember. Ez azonban mind téves rosszérzés önmagunk felé hiszen nem mi okoztuk a problémát és sajnos egy erős akaraterő nem is elég a megoldáshoz. Tehát sose felejtsük, hogy nincs fontosabb egy megértő partnernél, a probléma időben való felismerésénél, valamint egy a szakterületen dolgozó orvos felkeresésénél. 


A potencia problémát okozhatja pszichés probléma, mint például szorongás, önértékelési zavarok, stressz, de akár a partnerünk iránti megfelelési vágy is kiváltó ok lehet. Párkapcsolati nehézségek is okozhatnak ilyen jellegű kellemetlenségeket. Megesik az is, hogy annyira próbálkozik kedvesével családot alapítani vagy a már meglévő családot bővíteni, hogy a megfelelő teljesítmény nyújtása „kötelesség” néven lesz aposztrofálva a férfi szemében így – ebben az esetben is - ismételten a megfelelési kényszer okozza a zavart. 

 

potenciazavar okai


A potencia zavarok hátterében számtalan szervi megbetegedés állhat. A fizikai eredetű okok az esetek többségében a pénisz vérkeringési zavarának vagy a hímvessző és vagy az érfal izomzat sérülésének köszönhető. Az ilyen jellegű problémák egyik tünete, hogy a férfi nemiszervbe túl kevés vér jut, az ezért felelős artériák elmeszesedése miatt. Ezt a szimptómát a köznyelvben érelmeszesedésnek nevezzük. De szintén kiváltó ok lehet a vér túl magas tempójú keresztül áramlása a péniszben található ereken. A két tünet természetesen nem zárja ki egymást, egy időben is jelentkezhetnek. Mindkét esetben az igazi probléma azonban, hogy a tüneteknek hála a barlangos testekbe nem jut elegendő vér az erekciós állapot megteremtéséhez.  


Ezen hatások lehetnek szervi alul működések okai is, mint például a szívvel kapcsolatos problémák. 

 


A Potenciazavar tünetei


A potencia zavar tünetei mindenkinél eltérő mértékkel jelentkeznek, függően az adott egyén életkorától, fizikai, valamint akár mentális állapotától. A probléma jelentkezhet csupán eseti jelleggel, melynek hála csak időszakosan, egy kis szerencsével csupán időnként kell megküzdenünk a merevedési zavar tünetei okozta kellemetlenségekkel. Előfordulhat viszont az is, hogy a probléma az esetek többségében jelen van, és csupán időnként adódik olyan alkalom mikor nem jelentkezik ez a fajta akadály a kielégítő aktusok kivitelezésénél.


Az idősebb korosztálynál viszont gyakran előforduló jelenség az állandó jellegű harc a merevedési zavarral. Az ő esetükben már nehezebb olyan szinten tartani az egészséget, hogy ne akadjanak ilyen jellegű, a mindennapokat nagy mértékben befolyásoló helyzetek.


A merevedési problémákkal küzdő férfiak igen gyakran telítődhetnek meg a potenciával kapcsolatos gondjaik okozta aggodalmas érzésekkel. Ennek következtében eseteként képtelenek az ejakulációt is irányítás alatt tartani, mivel az ő fejükben tudatosult zavartól való félelem akaratuk ellenére is sietségre készteti őket. Ennek köszönhetően sajnos a korai magömlés a potenciazavar elkerülhetetlen velejárója.


Aki a merevedési zavarral küzd ne lepődjön meg ha úgy érzi, hogy a szexuális vágya csökkent. Ez nincs összefüggésben a partnere megjelenésével vagy a saját hangulatával. Tulajdonképpen ez is a potencia zavar velejáró tünete. 
Amennyiben vizelési panaszokat, avagy herefájdalmat észlel mindenképp forduljon szakemberhez, hiszen ezen tünetek kezelése merőben javíthat a teljesítőképességen, valamint a prosztatagyulladás előjelei is így egy viszonylag veszélyes betegségről beszélünk. Fontos megjegyezni itt, hogy egy nem kezelt prosztatagyulladás nagy és visszafordíthatatlan következményekkel járhat. 


A potencia zavar könnyedén ráteheti a kezét a mindennapokra is – gondolok itt az együttléteken felüli időkre – a munka a család vagy barátok körében töltött idő feszültté, stresszessé válhat. Nagyban redukálódhat a potencia zavarral küzdő férfiak tűrőképessége is. Könnyebben elveszítheti a fejét az ember ilyen körülmények között, agresszívvá válhat. Problémát jelenthet még akár a munka során a koncentráció, melyet sokkal nagyobb kihívás hosszú távon fenntartani ilyen panaszok mellett. 

 

 

Mit tehet, ha ezen tüneteket észleli?


Mindenképp forduljon szakemberhez, hiszen – bár magyarázatra valójában nem szorul ez a lépés – semmilyen internetes fórum nem helyettesítheti az orvosi tudást és véleményt. 
Amit az ember maga tehet – orvosi segítség nélkül - a tünetek ellen sajnos nem sok minden és nem is elegendő azok megszüntetésére. Annyit azonban mégis tehet, hogy a mindennapok során teljes erőbedobással kerüli el a stresszes helyzeteket. 

 


A potencia zavar kezelése:


A potencia zavar kezelési formáit és lehetőségeit 2 kategóriába sorolhatjuk. Az invazív – olyan gyógyító beavatkozás mely során a testbe vágás vagy szúrás megejtésével behatolnak – valamint a non-invazív mód, mely természetesen az előbbi ellentétje – tehát itt nem történik olyan folyamat mely során szükség lenne műtéti sebek ejtésére vagy injekciós tű használatára -. Az utóbbi azért sokkal vonzóbb kategória így első hallásra nem? 

 


Kezdjük azonban az invazív kezelési lehetőségekkel


Adódnak műtéti megoldások, mint például az érműtét melyet ugyan egyre kevesebbszer alkalmaznak, de többnyire biztos javulást ígér. Ha nincs már más lehetőség – akkor és csakis akkor – alkalmaznak pénisz implantátumokat. Egy félmerev, rugalmas szilikon implantátumot kell itt elképzelni. 


Vannak természetesen ezeknél sokkal kevésbé ijesztő invazív kezelések is. A betegeknek van lehetősége az öninjekciózásra mely során papaverin, avagy prosztaglandin-E nevezetű anyagot kell beadagolni akár saját magunk számára. A másik injekció formátumú gyógyító lehetőség az úgynevezett Intraurethralis terápia, mely folyamán a prosztaglandin-E közvetlen a húgycsőbe van adagolva, nyilván injekció formájában. Ezt természetesem minden esetben szakember adja be.


A második kategória merőben sokszínűbb és barátságosabb is. 

 


A non-invazív kezelési formák


Ezen kezelések között adódnak olyanok melyek orvosi segítséget igényelnek, de vannak olyanok is melyek csak rajtunk múlnak és azon, hogy mennyire akarunk valójában tenni a probléma ellen. 


A pszichés eredetű merevedési zavarokat az esetek többségében egy szexuálpszichológus kezeli. Az általuk alkalmazott technika a pszichoterápia. Ez általában csupán néhány beszélgetést jelent az orvossal, aki felméri mi lehet a pszichés kiváltó ok és megoldást nyújt a probléma megszüntetésére. 


Amennyiben nem pusztán a psziché ”megbetegedésén” alapul a potencia probléma, a szakorvos gyógyszeres terápiát rendelhet el, mely lehet orálisan – szájon keresztül – alkalmazandó vagy a már említett injekciós formában adagolandó (ugyan ebbe a kategóriába sorolandók a homeopátiás megoldások is). Természetesen léteznek krém, illetve gél alapú gyógymódok is mely készítmények lehetnek alkalmi vagy kúraszerű alkalmazással előírva. 
A hormonterápiás megoldás is szintén kedvelt lehetőség mind a betegek mind az orvosok körében. Régebben volt mód gyógyszeres (kapszulás) szájon át bevehető hormonterápiás eszközök alkalmazására is, azonban ezeket betiltották mert májkárosodást okoztak. Ennek eredményeképp a hormonterápia ma már csupán injekciós formában létezik. 


Napjainkban már megtalálhatóak a forgalomban a potenciazavar elleni harcban használható tárgyak is. Az egyik ilyen a
péniszpumpa, mely javíthat a használója potenciáján, szexuális vágyán és teljesítményén is. 


Fontos, hogy a merevedési problémák kezelése természetesen – vagyis teljesen organikus szerekkel vagy tevékenységekkel – létezik és egyre több és több ilyen lehetőség áll a potencia zavarral küzdők rendelkezésére. 
A legkönnyebb talán az étkezésre való odafigyelés. Számtalan kiváló és könnyen elérhető kuriózum létezéséről tudunk már, melyek kifejezetten kellemes ízük mellett kiemelkedő
potencianövelő hatással rendelkeznek. Fontos megjegyezni azonban, hogy egy alapvetően egészségtelen étrend mellett az afrodiziákumok sem képesek csodára. 
Fogyaszthatunk ezek mellett az argininhez hasonló aminosavakat, Ginsenget és maca-t is mert ezek is nagy segítséget nyújthatnak.

 


Csak úgy, mint az étrend-kiegészítők, melyeknek ma már számtalan fajtája érhető el akár az üzletek polcain akár a hozzánk hasonló weboldalakon. Ezen termékek jelentős része teljesen természetes összetevőkből áll és általában mindennapi fogyasztás esetén igazán hatásosak. Természetesen ezek az információk minden étrendkiegészítő csomagolásának hátoldalán vagy leírásában megtalálhatóak. 


Hétköznapi káros szenvedélyek? Sokat hallunk arról milyen rossz is az alkohol a dohánytermékek vagy egyéb addiktív szerek hatása, de vajon tudja-e, hogy hogyan befolyásolják ezen szerek a potenciát. Ugyan bizonyos alkoholok afrodiziákumként is működnek -ilyen például a vörösbor, természetesen kis mennyiségben fogyasztva –  de nagyobb mennyiségben fogyasztva akár azonnali potencia zavart is okozhatnak. Tehát, ha egy mulatság végén szeretné kielégíteni kedvesét, célszerű nem túl sok alkoholt fogyasztani. A manapság elég színes választékban előforduló egyéb rekreációs szerek az alkoholhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat a potenciára. Hasonló tényező a dohányzás is ez azonban csak a hosszú távon dohányzók esetében nehezíti meg az együttléteket. 


Mint már ön is tudja a stresszt érdemes elkerülni, ha ilyen problémákkal küzd az ember. Nem szabad azonban megfeledkeznünk az alapvető szükségletekről sem, mint például az elegendő alvás. Amennyiben nem alszik megfelelő ideig huzamos időn keresztül, könnyedén előfordulhat, hogy rosszabbodik az egészségügyi állapota (igen a potenciája is). 
Elengedhetetlen az acélos potencia eléréséhez a rendszeres testmozgás. Nem kell egyből a testépítőkre gondolni. A napi séta is kiváló testmozgás és nem is rossz minden nap sétálni egyet kedvesünkkel családunkkal vagy egy kis „én időt” tartva akár egyedül. Segíthet gondolkodni, higgadtabban, tisztábban látni a világot. 

 

Ha már a testmozgásról beszélünk lényeges megjegyezni, hogy nem csupán nők számára léteznek intim tornák – potencianövelő tornák – melyek rendkívüli hatékonysággal működnek a férfiak esetében is. 
 

Ha van rá lehetősége meglátogathat wellness fürdőket, masszázs szalonokat vagy akár aromaterápiás kezelésekre is jelentkezhet. Ezek elég kellemes élményt nyújtanak és még a merevedési zavar elleni küzdelemben is segíthetnek. 
 

 

Intim torna? Mi is az? Hogyan működik? 


Az intim tornáról azt hiszem mindenki hallott már. A gyengébbik nem körében elterjedtebb azonban mint a férfiak között. Itt azonban bemutatunk egy otthon elvégezhető – úgy nevezett medencefenék képző – gyakorlatsort mely nagyban segítheti mind a záróizmok mind a hímvessző működését. 


1. gyakorlat: 20x szorítsa össze a húgyúti izmokat majd, 20x a fenék záróizmait szorítsa össze mind a kettőt körülbelül 10 másodpercig tartsa (természetesen ezt az időt elég úgy mérni, hogy elszámol 10-ig). Ezek a gyakorlatok elvégezhetőek fekve, ülve vagy állva. 


2. gyakorlat: Rogyasztott térdel állva döntse előre a medencéjét miközben tartja az előző gyakorlatban említett szorítást/nyomást. Ez után döntse hátra a medencéjét az előzőhöz hasonlóan. Álljon vissza az alapállásba és ismételje a gyakorlatot.


3. gyakorlat: Feküdjön le a hátára, lábait (lábfej) és könyökeit szorítsa a földhöz, majd emelje el a földtől teljes testét annyira amennyire csak tudja. Ezt a feladatot lehet nehezíteni, ha a felsőtestével együtt megemeli az egyik lábát is.


4. gyakorlat: Ismét egy állva, ülve vagy akár fekve elvégezhető gyakorlathoz értünk. Naponta 10x szorítsa össze a fenekét – a farizmokat kell ennél a feladatnál használni – majd ezt ismételje meg lassan még 30-szor. 


Ha minden tudást elsajátít és mindent meg is tesz azért, hogy ne kerüljön kellemetlen helyzetbe – vagy esetlegesen kijusson a kellemetlenségek köréből – nem lesz gondja a potenciájával és nem kell találkozzon a potencia zavar tüneteivel sem. Bátran és büszkén állhat minden este kedvese elé, hogy egy hosszúra nyújtott aktus keretein belül megmutassa neki mennyire fontos is önnek.