Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Terhes vitaminok

A terhes vitaminok között vannak, melyeket a fogantatás előtt, és olyanok is, melyeket a babavárás alatt, sőt sokszor a szoptatási időszak végéig érdemes szedni. 


A terhesvitaminoknak nagy szerepük van az egészséges megfogantatásban. A vitaminok egy része, az úgynevezett babaváró, babatervezés alatt szedhető vitaminok segítenek, hogy a megtermékenyítés könnyebben, nagyobb eséllyel és problémamentesen történjen meg. Ha pedig már megfogant a gyermek, segítenek, hogy a magzat biztosan hozzájusson azokhoz a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, melyekhez a kiegyensúlyozott fejlődéshez szüksége van. 


Bár a terhesvitaminok nem zárják ki teljesen a fejlődési rendellenességeket, nagymértékben csökkenthetik azok kialakulásának esélyét, segíthetnek, hogy a kismamák egészséges gyermeknek adhassanak életet.

A terhesség időszakában azonban nem csak a magzat, de az édesanya is nagyobb mennyiségben igényel bizonyos vitaminokat. A terhes vitaminok abban is segítenek, hogy a kismama megnövekedett vitaminszükséglete maximálisan ki legyen elégítve. Ezzel lehetővé teszik, hogy a kismama könnyebben viselje a terhesség időszakát. 

A terhes vitaminok az általánosan, trimesztertől függetlenül javallott vitaminok mindegyikét tartalmazzák, így például: A-, C-, D3- valamint E-vitaminokat. Emellett valamennyi készítmény tartalmaz B-vitamint és különböző ásványi anyagokat, nyomelemeket egyaránt, többek között például: rezet, vasat, kálciumot, magnéziumot és cinket is. Mindezek mellett pedig a terhességi vitaminok elengedhetetlen összetevője a nagy mennyiségű folsav és a jód.
A fentiek tudatában nagy szerencse, hogy ezeket a vitaminokat nem kell egyesével adagolni, hanem egy komplex, speciálisan erre a célra kifejlesztett terhesvitaminnal, egyetlen kapszulával, vagy italporral vihető be valamennyi fontos vitamin és ásványi anyag. 

Ha terhesvitamint választ, mindenképp olyan terméket válasszon, amely igazodik céljaihoz és a terhesség fázisához. 
Hogy meddig javasolt szedni a terhesvitaminokat az minden esetben egyén- és termékfüggő. 
A terhességet elősegítő vitaminok csomagolásában minden esetben részletes tájékoztatást talál a pontos adagolást és az alkalmazást illetően. 

Rendezés: