Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Potencianövelő gyógyszer, vagy étrend-kiegészítő? Melyiket válasszam?

Potencianövelő gyógyszer, vagy étrend-kiegészítő? Melyiket válasszam?

Társadalmunkat az egyre nyitottabb gondolkozás és felfogás jellemzi, mégis, ha valaki mellettünk állva azt meséli, hogy potencianövelő szert használ, akkor megemeljük a szemöldökünket. Miért is kezeljük ezt máshogy, mint amikor valaki azt mondja, hogy fájdalomcsillapítót vesz be vagy magnéziumot a görcseire? Ez a fajta megítélés, a sok rosszalló tekintet akár súlyos következményekkel is járhat, ha ugyanis az illető elkezdi szégyellni felmerülő problémáit, nem mer majd megfelelően tájékozódni a kérdésben, nem kezeli időben panaszait, így azok könnyen súlyosbodhatnak. 

A legfontosabb a fennálló probléma felismerése lenne és az a bátorság, hogy tenni is akarunk ellene. 

Ha férfiként te is tapasztaltál bizonyos fokú, alkalmanként, vagy rendszeresen jelentkező merevedési problémákat, cikkünk neked szól!

A következőkben igyekszünk segíteni, hogy megtaláld a választ arra, vajon potencianövelő gyógyszer, vagy étrend-kiegészítő jelentheti-e számodra az ideális megoldást?

 

Potencianövelő gyógyszer, vagy étrend-kiegészítő? Melyiket válasszam?

Mi a különbség a gyógyszer és az étrend-kiegészítő termékek között? 
 

1.     Összetevőik és működési elvük

Potencianövelő gyógyszer

Az első és egyben máig a legnépszerűbb potencianövelő gyógyszer egy „rosszul” sikerült véletlen kapcsán jött létre. A férfiasság megsegítése egy alapvetően vérnyomás gyógyszer mellékhatásaként mutatkozott meg, melyet felismerve született meg az első gyógyszer minőségű potencianövelő készítmény, a Viagra.

Ma már ez a piac is színes palettával rendelkezik, folyamatosan kutatnak az újabb és jobb hatóanyagok után. Mindegyik potencianövelő gyógyszer alapja a PDE-5-gátló (foszfodiészteráz-5) enzim (pl. avanafil, szildenafil, tadalafil, vardenafil), mely a férfiak 70%-ának segít elérni a kívánt mértékű erekciót. Amennyiben a gyógyszerben megfelelő mennyiségű enzim áll rendelkezésre, úgy hatása által a pénisz simaizomzata elernyed, ami miatt fokozódik a vér beáramlása a barlangos testbe, így könnyebben és hamarabb jön létre az erekció. 

A potencianövelő gyógyszerek nagyjából az alkalmazást követő 30-60 percen belül kezdenek hatni. 
Ahhoz, hogy a merevedés létrejöjjön a gyógyszer alkalmazását követően szexuális stimulálásra is szükség van.

 

potencianövelő gyógyszer hatása

Potencianövelő hatású étrend-kiegészítő

Enyhébb potenciazavarok esetén az életmódváltás a megfelelő étrend-kiegészítővel, akár hosszútávú orvosság is lehet a merevedési zavarok kezelésére. Egy jó termékkel tested egészségét átfogóan támogatva javíthatod közérzeted és fizikai állapotod, mely megmutatkozik szexuális teljesítményedben is. 

A potencianövelő hatású étrend-kiegészítő kapszulákban koncentrált formában vannak jelen azok a gyógynövényi hatóanyagok, melyeket a népi gyógyításban már több ezer éve alkalmaznak a merevedési problémák kezelésére. Ezek ideálisak a stressz oldására, a szexuális vágy fokozására és a nemiszervek vérellátásának javítására így több oldalról megközelítve igyekeznek javítani a férfi potencián. 

A potencianövelő étrend-kiegészítőkben olyan összetevőket találhatsz, mint például: gyömbér, fűvészpálma kivonat, ginseng vagy maca gyökér. (A maca por hatásáról itt olvashatsz bővebben.) Mivel ezek a gyógynövények temérdek egyéb vitaminban is gazdagok, ezért a potenciafokozó kapszulák a merevedési zavar kezelése mellett számos egyéb területen is támogatják használóik egészségét

Az étrend-kiegészítők gyógyszer hatóanyagoktól mentesek, csak és kizárólag gyógynövényi összetevőket tartalmaznakAz étrend-kiegészítő készítmény szedése természetesen nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, egészséges étrendet.
A kívánt hatásfok egy gyógyszeres készítményhez képest személyenként igen eltérő lehet. 

2.      Mellékhatások

Mivel a potencianövelő gyógyszerek gyógyszer hatóanyagokat tartalmaznak, így, ahogyan minden gyógyszernek ezeknek is lehetnek mellékhatásaik. Ezzel szemben az étrend-kiegészítők alkalmazásánál a bennük lévő természetes gyógynövényi anyagoknak köszönhetően ilyet nem, vagy csak minimálisan tapasztalhatsz.

Mivel a potencianövelő gyógyszerek a szív- és keringési rendszerre nagy hatást gyakorolnak, így bármilyen ezzel kapcsolatos betegség esetén alkalmazásuk nem ajánlott. 
Gyakori mellékhatás a potencianövelő gyógyszerek alkalmazását követően a fejfájás és a szédülés. A legújabb klinikai vizsgálatok szerint azonban igen jó hír, hogy szerencsére már csak 100-ból 1 beteg észlel gyenge, ehhez hasonló tüneteket. Fontos, hogy ugyan a gyógyszergyártók újabb és újabb termékeket dobnak a piacra, melyek egyre inkább csak minimális mellékhatással bírnak, mégis ezek szedése kizárólag orvosi felügyelettel és orvosi utasításra történhet. A betegtájékoztató alapos áttanulmányozása pedig elengedhetetlen az alkalmazás megkezdése előtt.

3.    Beszerzésük

Amennyiben potencianövelő gyógyszer szedése mellett döntesz, az első lépés, hogy vizsgáltasd ki magad szakorvossal! Ezt követően az orvos a körültekintő vizsgálatok után felírja a számodra leginkább megfelelő gyógyszert. Fontos figyelembe venni, hogy milyen más gyógyszerkészítményeket szedsz, így a vizsgálat előtt mindenképp szedd össze fejben vagy írd le magadnak, majd mondd el az orvosodnak, mert akár az egyik szedett gyógyszered mellékhatása is lehet a gyenge merevedési zavar. Az egyéb szedett gyógyszerek összehangolása után recepten kapod meg a potencianövelő gyógyszert, melyet patikában tudsz kiváltani. A patikában beszerezhető készítmények 100%-osan biztonságosak, amennyiben azokat az orvosi előírásnak megfelelően és a betegtájékoztatóban leírtak szerint alkalmazod. Ezek minden esetben gyógyszer hatóanyagot tartalmazó készítmények, melyeket a GYEMSZI-OGYI bevizsgál és engedélyez.

Az étrend-kiegészítőket, a fentiekkel szemben, már akár drogériák polcain vagy az internetet böngészve is megtalálhatod és beszerezheted. Azonban nagyon fontos, hogy körültekintően megismerd a kiszemelt készítményt és a gyártóját, mert számos hamisítványt találhatsz a piacon. Azon túl, hogy ezek szedése, akár hatástalan is lehet, sokkal súlyosabb problémákat is előidézhetnek. A nem előírás szerint készült termékekkel, akár káros anyagok is bejuthatnak a szervezetedbe. Kizárólag hiteles forrásból érdemes vásárolni, érdemes időt szánni rá, hogy utána olvass a készítménynek. 
Figyelem! A doktortaurus.hu webáruház oldalán található és megrendelhető valamennyi készítmény OÉTI notifikációs számmal rendelkező, bevizsgált és jóváhagyott, biztonságosan alkalmazható termék!

 

potencianövelő gyógyszer szedése

Így válassz terméket: egészségi állapotod felmérése, probléma mértékének meghatározása

Mielőtt bármilyen készítményt is kezdenél alkalmazni, legyen az potencianövelő gyógyszer, vagy étrend-kiegészítő, fontos, hogy megvizsgáld és reálisan lásd egészségi állapotodat. Kérdések, amiken érdemes egy kicsit elidőznöd: 

 

1.) Mi okozhatja esetedben a merevedési problémát?
A merevedési zavar okairól korábban már írtunk egy cikket, a háttérben meghúzódhatnak pszichés tényezők, mint például a stressz, párkapcsolati okok, gyógyszer mellékhatások, egyéb betegségekből adódó problémák, vagy akár szervi okok is. Nem baj ha egyedül nem találod a választ a kérdésre, de ha végiggondolod, milyen stresszhatások értek mostanában, milyen a kapcsolatod a pároddal, vagy hogy milyen rendszeresen alkalmazandó gyógyszereket szedsz, akár még orvosi segítség nélkül is felfedezheted a probléma kiváltóokát, így könnyebben mérlegelheted, hogy szükséged van-e gyógyszeres segítségre, vagy tudatos odafigyeléssel és speciális potencianövelő vitaminokkal is kezelheted-e a jelenséget. 

 

2.) Mióta és milyen rendszerességgel tapasztalod a merevedési zavarokat? 
Ha a probléma már hónapok, esetleg évek óta rendszeresen, szinte minden együttlét alkalmával fennáll, érdemes orvoshoz fordulni vele, aki gyógyszeres megoldást kínálhat. Ha azonban csak mostanában és pusztán alkalmanként vannak nehézségeid, először megéri kipróbálnod néhány jobb gyógynövényi terméket. Nagyon könnyen lehet ugyanis, hogy ezek is tökéletesen orvosolják majd nehézségeidet.

3. 
Milyen az általános egészségi állapotod? 
Van-e magas/ alacsony vérnyomásod, szív- vagy érrendszeri megbetegedésed, keringési problémáid, cukorbetegséged? Ezek olyan speciális problémák, melyeket fokozottan figyelembe kell venni termékválasztás előtt. A potencianövelők többsége ugyanis a keringésre van hatással, mely magas vérnyomás, szív-és érrendszeri betegség esetén veszélyes hatással lehet rád. Ezért ha a fent említett problémákkal küzdesz, mindenképp konzultálj kezelőorvosoddal, mielőtt bármilyen potencianövelő hatású terméket kezdenél alkalmazni. 

4. Szedsz-e valamilyen problémára folyamatosan gyógyszerket? 

Az étrend-kiegészítők egyes gyógynövényi hatóanyagai esetleg felerősíthetik, vagy gyengíthetik bizonyos gyógyszerhatóanyagok hatásfokát. Ezért ha rendszeresen kell gyógyszereket szedned, az megint egy olyan ok, amiért orvosi konzultáció ajánlott bármely potencianövelő hatású termék alkalmazása előtt.

Nem szabad félvállról venni a fenti kérdéseket, mert ha nem tudsz határozottan és egyértelműen válaszolni ezekre, úgy egy rosszul megválasztott kezelés után még nagyobb problémákat tapasztalhatsz. Egy nem jól kiválasztott termék, a szükséges, de elmulasztott orvosi vélemény, nem csak a pároddal töltött estét tudja elrontani, de károsan hathat a szervezetedre, akár hosszabb távon is.

Gondold végig a fentieket és ha bizonytalan vagy, inkább kérd ki egy szakorvos segítségét. 


Reméljük, segített cikkünk kicsit eligazodni ebben a kényesnek vallott témában. Ami biztos, hogy már a tény, hogy ezt elolvastad, igazolja, hogy felelősségteljes döntést készülsz meghozni. Nincs ok szégyenkezésre, hiszen törekszel a gyógyulásra, és ez a legfontosabb. Amennyiben kérdés maradt benned a témával kapcsolatban vagy akár konkrét készítmény iránt érdeklődnél, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!